Vandaag1°C

Agenda

Familienamiddag 'Kiewit Leeft!'

Familienamiddag 'Kiewit Leeft!'

© Roger Engelen

Er is geen betere plek om de start van de vakantie te vieren als deze familienamiddag! Tijdens ‘Kiewit Leeft’ zetten we al onze boerderijdieren in de kijker. Knorren, hinniken, blaten, balken, mekkeren of … ze heten je allen van harte welkom! Daarnaast valt er heel wat te beleven rond onze composthoop en in de moestuin. Aan de mesthoop hangt dan weer een raar geurtje … ??

Een greep uit het aanbod

- Neem plaats op ons vliegend tapijt. De boerenpaarden van de Winning trekken je op een vaartje door het gras. Voor iedere kleine bezoeker een belevenis met kriebels in je buik!
Zaai je eigen plantje. Als je het thuis goed verzorgt, zie je uitgroeien tot een mooie … *verrassing* .
- In ons reusachtig groot kleiatelier kan je je helemaal uitleven. Tover met je handen uit de verse zachte klei jouw unieke figuurtje. Met een laagje verf werk je het verder af.
- Voelde je al eens ooit aan echte schapenwol? Onze kleinste deelnemers kunnen met echte wol aan de slag om hun eigen schaapje mee naar huis te nemen.
- Honing in zicht! De Imkersbond van Hasselt en Omstreken oogst vlak voor jouw neus verse honing.
- Het gezoem van de bijen trekt je dan weer naar onze bijenhal. Vind jij in de doorzichtige demonstratiekast de bijenkoningin?
- Speur in de composthoop tussen het zwarte goud naar neushoornkevers, regenwormen en andere diertjes.
- Wil je tips om je composthoop thuis zo goed mogelijk te beheren? Onze kringloopkrachten tonen jou hoe zij te werk gaan om deze voedselrijke bodemverbeteraar klaar te krijgen.
- Onze kringloopkrachten trokken ook hun frigo open en weten heel wat lekkere proevertjes te toveren met allemaal overschotjes. Vanaf nu denk jij ook ‘Red de Restjes’!
- Boer Bère Put die ruikt dan weer niet zo lekker. Maar grappig is hij wel. Kom luisteren naar zijn ervaringen!
- Onze schminkster tovert je om tot jouw favoriete dier!
- De huifkar rijdt voor en neemt je mee op een ritje door het domein. Lekker genieten! Per persoon vragen we hier een euro voor.
- …

Zijn jullie een gezin, een vriendengroep, … met iets tienjarigen of ouder erbij? Dan kan je inschrijven voor onze Mobiele Escape Room! Tijdens deze ultieme samenwerkingstest presenteren we jullie in een afgesloten ruimte raadsels en aanwijzingen rond het thema ‘boerderij’. Vind de oplossingen (binnen de tijd!) en kraak de code van het slot. Het belooft een pittige race te worden. Gaan jullie de uitdaging aan?
Kijk voor meer info op domeinkiewit.be


Iedereen welkom op deze ideale activiteit voor het hele gezin.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

terug