Today1072°C

Agenda

Workshop Wilde Voorjaarstapas

Workshop Wilde Voorjaarstapas

© Ilse Plessers

De natuur heeft heel wat eetbaars te bieden en elk seizoen heeft zo zijn eigen lekkernijen. Wil jij graag weten welke wilde planten je in het voorjaar kan eten en hoe je ze kan omtoveren tot originele hapjes en tapjes? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Tijdens deze avond  leer je aantal eetbare wilde planten herkennen, hoe en waar je ze kan oogsten en hoe je ze kan gebruiken in de keuken.  Je komt ook meer te weten over hun smaak, voedingswaarde en heilzame eigenschappen.

Daarna gaan we aan de slag om de heerlijkste wilde tapas op tafel te toveren.  Wat denk je van een, onkruidpesto, een wilde kruidenhummus, een paardenbloemenspread, een wildgroene smoothie, een kruidige gazpacho of een rodenbietenamuse met een wilde kruidenkaas en voorjaarsbloemen?

Onder begeleiding van natuurgids Anne-Marie Horten en biologe Ilse Plessers. 

Practical information

back