De streek

Nieuws

7 originele zomeruitstapjes voor het hele gezin

 

 

Op schattenjacht in De Wijers
Deze zomer kan je met je kinderen op schattenjacht op verschillende locaties in De Wijers. Het thema is “Zie jij wat ik zie?” Je zult dus goed moeten speuren, spotten en spioneren. In elke schat zit een leuk cadeautje én een wedstrijdcode waarmee je een luxeverblijf kan winnen. In De Wijers kan je op schattenjacht aan het Schulensmeer, Domein Bovy, ZLDR Luchtfabriek, Abdijsite Herkenrode, de Japanse tuin, Domein Kiewit en in de bibliotheken.

Meer info vind je op www.schattenvanvlieg.be

 

Achter de schermen bij de viskwekers
Wil jij kennismaken met de viskwekerijen die uniek zijn voor West-Europa? Neem dan een kijkje achter de schermen bij onze viskwekers. Ontdek hoe de visteelt ontstaan is en hoe de kwekers de Wijers vorm gaven. Leer hoe zo’n viskwekerij werkt en bekijk de verschillende vissen. In juli is er elke donderdag een rondleiding om 14u bij de Zonhovense viskwekers.
Reserveer hier je bezoek

 

 

Nature escape room
In een escape room word je normaal gezien opgesloten in een kamer, maar Limburgs Landschap vzw zette het concept op zijn kop in Hengelhoef. In deze nature escape room loop je vrij rond in de natuur, maar de wereld vergaat. Het is aan jullie om het klimaat en de mensheid te redden door de code te kraken. Voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders.
Kraak jij de code?


Op stap met een ezeltje in Herkenrode
Dit jaar stelt de Boer van Herkenrode zijn ezeltjes ter beschikking voor een 2,5 durende ezelwandeling op de site van de Abdij van Herkenrode. Je vertrekt aan de Tuiltermolen en wandelt langs akkers, weides met dieren, vijvers en natuurlijk de monumentale abdij van Herkenrode. Je ezeltje bepaalt natuurlijk het tempo!

Reserveer jouw ezeltocht


Bijenfietstocht
Zzzzot van bijtjes? Op Domein Kiewit of Abdijsite Herkenrode kan je nog de hele zomer starten met een uitgestippelde bijenfietsroute met bijenquiz. Elk deelnemend gezin krijgt na afgifte van zijn deelnameformulier een exemplaar van het gloednieuwe stripverhaal 'Het blije bijenteam' van Suske en Wiske! Alle info vind je via www.weekvandebij.be/bijenfietsroutes

 

 

Expeditie Stiemer
Een jaar lang ging beeldend kunstenaar en illustratrice Charlotte Peys kopje onder in de Stiemerbeekvallei in Genk, een belangrijke levensader van de vijvers in De Wijers. In de expo Logboek van een beek brengt ze het sediment van dit onderzoek samen. Nog tot 30 september in de bibliotheek van Genk. Kinderen kunnen er meteen ook vertrekken op Expeditie Stiemer met leuke opdrachten op hun smartphone.

Ga op expeditie


TVL Wandelrally
De TVL Wandelrally staat garant voor een leuke wandelzoektocht voor jong en oud en dat tot 15 november. Ontdek de verborgen parels van Heusden-Zolder en laat je verrassen door de mooie natuur. Los onderweg de vragen op en wie weet win jij achteraf wel één van de mooie prijzen. De wandeling is ongeveer 7 km lang en gaat over heuvelachtig terrein, onverharde wegen en paadjes. Het wandelboekje is te koop in het toeristisch infokantoor.

Haal het wandelboekje

 

 

Nog meer inspiratie nodig?
Er valt nog veel meer te beleven in De Wijers. Watersporten, fietsen , avontuur: het kan allemaal. In onze activiteitenkalender vind je alle evenementen, wandelingen en activiteiten. Er zit vast wel iets naar jouw ‘goesting’ tussen!

 

Foto: Robin Reynders-Provincie Limburg