De streek

Nieuws

4 tips voor een heerlijke herfst

 

Dauteweyers, Diepenbeek

 

Wist je dat een paddenstoel eigenlijk een schimmel is? Wat in de herfst boven de grond komt piepen is maar een klein stukje van een groots ondergronds schimmeldradennetwerk. Wil je meer te weten komen over paddenstoelen, ga dan zeker eens mee op pad met een van de gidsen in De Wijers. Of geniet gewoon van de herfstkleuren met deze tips.

1. Ga op stap met een paddenstoelenexpert:
10 oktober – 14u: Thiewinkel Lummen
10 oktober – 14u Hengelhoef Houthalen-Helchteren

Of ga mee met een van de andere herfstwandelingen met gids. Je vindt ze allemaal in de agenda .

De mooiste herfstkleuren…
…die vind je in de loofbossen van De Wijers. En dat zijn er heel wat! Denk maar aan Domein Kiewit, Hengelhoef of Bolderberg. Tip: op wandeleninlimburg.be kan je wandelroutes zoeken op type landschap. Gewoon even in de filter ‘bos’ ingeven en zoeken op regio ‘De Wijers’ en je krijgt de mooiste boswandelingen te zien. Sinds kort is er de nieuwe Wandelen in Limburg ‘app’ om nog sneller je favoriete routes bij de hand te hebben.

Mistige ochtenden
Dit is het seizoen van de sfeervolle, geheimzinnige foto’s. Die neem je best ’s ochtends, wanneer er nog nevel boven de vijvers hangt als de zon stilaan opkomt. Een statief helpt tegen wazige foto’s. Enkele toplocaties zijn bijvoorbeeld het Schulensmeer, Dauteweyers, Wijvenheide of de Plas in Kelchterhoef.

Herfsttochten voor jong en oud
Inspiratie nodig voor een leuk uitstapje? In de agenda van De Wijers vind je vast wel iets naar je ‘goesting’. Vuile bottentochten, dauwwandelingen of zelfs een heksentocht: er is voor elk wat wils. Heb je een familieuitstap of verjaardagsfeestje? Op onze nieuwe groepspagina zoek en boek je in sneltempo een groepsactiviteit op jouw maat.

 

 

Foto: Dauteweyers, Diepenbeek - Robin Reynders Provincie Limburg