De Wijers gastvrij

Streekproducten

Heeborrel

 

Alcohol op smaak brengen met lokale kruiden kent een zeer lange traditie. Deze drankjes waren er niet alleen voor het genot maar ook voor de gezondheid. In Limburg kon het niet anders dan dat men de verschillende heidekruiden en –bloempjes zou verwerken in dergelijke likeuren. Het recept van de Heeborrel van Distillery Massy gaat terug op het oude recept “Nectar de bruyère” uit 1878. Hierin wordt de bittere smaak van heidekruiden verzacht door toevoeging van suiker en heidehoning. Resultaat is een goudgele likeur van 38°vol%
www.massy.be

 

 

Abdijbier Herkenrode


Herkenrode Cister Blond (6,5% vol.)

Gebrouwen met mouten van tweerijige zomergerst en gehopt met 100% Saaz-Saaz hop. Het verfijnde abdijbier hergist op fles en is zowel op fles als op vat te verkrijgen.
De naam Cister verwijst naar de Cisterciënzer kloosterorde, waar de Abdij van Herkenrode in 1217 als eerste vrouwenabdij van de Nederlanden zich bij aansloot.

Herkenrode Vesper Tripel (9,0% vol.)
Een luxebier dat gekenmerkt wordt door zijn volle smaak en zijn diepgouden kleur. Engelse hop geeft aan dit sterk abdijbier een zeer specifiek aroma. De naam Vesper alludeert naar het avondgebed, dat net voor zonsondergang plaatsvindt. Voorlopig is deze Tripel enkel op fles verkrijgbaar. Weliswaar met luxueus glas, want zo’n gracieus bier vraagt om gedronken te worden uit een bijzonder glas

Herkenrode Noctis Bruin (7,0% vol.)
Dit bier, gebrouwen met Munichmout van zomergerst en gehopt met Engelse aromahop, behaalde niet alleen twee gouden medailles op de Monde Selection. In 2016 werd dit bruine abdijbier ook bekroond tot het beste Belgische donkere bier op de World Beer Awards en in 2017 sleepte het een bronzen medaille in de wacht op de AIBA Australian International Beer Awards. Dit internationaal bejubelde bier kreeg de naam Noctis, Latijns voor nacht en een verwijzing naar de donkere kleur van het bier. De Noctis kan je op fles én op vat krijgen.
www.herkenrode.be

 

 

Arvum

 

ARVUM is een verrassend blond biertje van 6% alc.vol. met een licht zoetige ondertoets. Toch is het voornamelijk de bitterheid die overheerst in dit bier. Een deel van de gerst is afkomstig van Herkenrode en nabije omgeving.
www.herkenrodeboer.be

 

 

Ter Dolen


Ter Dolen Blond (6,1% vol.)

Het eerste Limburgs Abdijbier in 1994 gecreëerd op Ter Dolen. Gebrouwen met twee soorten mout en twee edele hopsoorten, hergist op fles. Een volle zacht smaak, een goede dorstlesser. In 2010 door de krant “De Standaard” verkozen tot 3de best Belgisch Abdijbier.

Ter Dolen donker (7,1 % vol.)

Donker Abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier, hergist op de fles, bevat een goede fruitigheid met een biscuitachtige smaak en lichte karameltoetsen. Verkozen tot beste Vlaams Erkend Donker Abdijbier en bekroond met de bronzen medaille tijdens de “Brussels Beer Challenge”.

Ter Dolen Kriek (4,5% vol.)
Ongefilterd bier van hoge gisting met toevoeging van vers kriekensap, gemaakt van één soort mout en tarwe en twee soorten hop. Met een finishing touch van kruiden als koriander en sinaasappelschillen. Het is een zoet fruitbier met een citroenzure toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.

Ter Dolen Tripel (8,1% vol.)
Een echt volwaardig volmout tripel van koperblonde kleur, met twee soorten mout en twee soorten hop. Door bij het brouwen uitsluitend graan te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijke volmondigheid. Deze unieke tripel wordt hergist op de fles.

Armand Ter Dolen (7% vol.)
Een fruitig blond bier met een explosie van citrus, resultaat van dry-hopping met de Amerikaanse hopsoort Cascade. Om zoveel mogelijk hoparoma’s te bewaren wordt het bier niet gefilterd. Dit bier is mooi licht troebel en heeft een kraakwitte schuimkraag. Gouden medaille op de eerste internationale Belgische bierwedstrijd “Brussels Beer Challenge”. Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter “Armand Desplenter”.

Ter Dolen Winter (9,1% vol.)
Ter Dolen Winter is de creatie van onze brouwmeester Hendrick. Hendrick verkoos als winterbier een donker bier met een dieprode schijn te brouwen waarin hij naast 3 soorten mout en 2 soorten hop, honing uit eigen regio en kaneel toevoegde.
www.terdolen.be


Jessenhofke

 

RGLR (3,5% vol.)
Een licht bier voor tijdens de lunch en op recepties, laag alcoholische dorstlesser. Uniek door het consequent gebruiken van dezelfde 3 biologische hoppen die ook in onze andere bieren terug te vinden zijn.

BRWN (7% Vol.)

Een romig bruintje dat verlichting zal brengen in donkere dagen. Uniek omdat dit bier enkel uit speciale mouten is gemaakt zonder pilsmout.

TRPL (8% vol.)
Deze tripel was de eerste stap van Jessenhofke in brouwland en werd meteen verkozen tot beste Limburg amateurbrouwsel in 2002. Dit bier heeft een harmonieuze smaak- en geursensatie waarin zowel droog mondgevoel, bitterheid, kruidigheid als zoetigheid in evenwicht zijn.

MAYA (6% vol.)
Het Hasseltse seitanbedrijf Maya en brouwerij Jessenhofke werkten samen aan dit experiment. De gerst werd gedeeltelijk vervangen door het zetmeelhoudende restproduct van de seitanmaker. Het resultaat is een lichtblond sprankelend bier met ondanks zijn hoge bitterheid een zoetzurige ondertoets.

PMPRNL (8% vol.)
Jessenhofke voegde aan zijn tripel extra kruiden van Sanguisorba toe en brouwde een bier dat jou de moed en kracht zal geven om jouw liefde in al haar schoonheid te laten zien. Een blond bier met een licht rode toets, en aroma’s van citrus en aarde deinen uit in een droge bitterheid die lang blijft duren.

RSRV (10% vol.)
Café Grendelpoort in Valkenburg had de droom een stevige quadrupel van 10% te serveren als Kerstbier. Wij hebben dit bier permanent in ons gamma opgenomen en raden aan dit minstens een jaar te laten rijpen zodat de volle smaak volledig tot haar recht komt.
www.Jessenhofke.be

Meer info over streekproducten vind je op www.streekproduct.be . Op bestel online op de webshop van Puur Limburg.

 

 

Lavendellikeur

 

In de Lavendelhoeve vind je allerlei lavendelproducten, waaronder lavendelpralines, likeur, lavendeljenever en zelfs lavendelgin.

www.limburglavendel.be