Vandaag6°C

Beleven & ontdekken

Onthaalpunten

Demerstrand (Knooppunt 100)

 


Horeca Parking Picknicken kindvriendelijk Hondenzone

 

Stationsstraat 27
    3590 Diepenbeek

    +32 11 491 920
www.diepenbeek.be
info@diepenbeek.be

Het Demerstrand in Diepenbeek is er niet alleen voor alle sporters – je kan er tennissen, voetballen, joggen, skaten en nog veel meer – er is ook een speeltuin die helemaal in het teken staat van water! Rondom de speeltuin kan je heerlijk liggen en picknicken in het gras of aan één van de picknicktafels. In het geboortebos net over de Demer kunnen kinderen ravotten in het speelbos.

Wat kan je er doen?

 

Sport à volonté

Talrijke sporten komen hier aan bod: tennis, voetbal, petanque en zaalsporten. Je kan komen lopen op de Finse piste of je skate-kunstjes uitproberen in het skatepark. Wandel gerust eens tot aan de prachtige speeltuin, waar je ook gezellige picknicktafeltjes vindt.

 

Speelbos

Aan de overzijde van de Demer ligt het speelbos, waar jong en oud zich spelenderwijs kunnen vermaken in en met de natuur.

 

Mobilhomeparking

Er is een mobilhomeparking met 10 plaatsen. Je betaalt € 8 voor 24 uur parkeren inclusief water, elektriciteit en lozing.

Wandelen

 

Vanuit onthaalpunt Demerstrand kan je het mooie natuurgebied Dauteweyers bezoeken. Het wandelgebied is nog in ontwikkeling, maar zal in de loop van 2018 geopend worden. Ook kan je over het gebied De Dijken wandelen, waar de Caetsbeek en de Demer samenvloeien. Natuurverenigingen Limburgs Landschap en Natuurpunt beheren dit gebied.

www.wandeleninlimburg.be

 

KOOP DE WANDELKAART

Fietsen

 

Demerstrand ligt aan het Limburgse fietsroutenetwerk, dat de hele regio verbindt. De fietskaart is te koop bij de Dienst Toerisme. Liever een uitgestippelde fietslus? Kies voor één van de thematische fietslussen door De Wijers met de themafietskaart De Wijers of vraag aan de dienst toerisme een van de andere fietsroutes. Een fiets huren kan via www.toerismelimburg.be/nl/fietsservice

KOOP DE FIETSKAART

 

Eten&drinken