De streek

Nieuws

10x op stap in De Wijers met kinderen

 

Vlonderpad Kelchterhoef

 

 

Van beestig plezant tot ravotten in het water, in De Wijers kan het allemaal. Ontdek onze 10 tips om De Wijers te ontdekken met kinderen tijdens de paasvakantie.

 

1. Diertjes kijken op Domein Kiewit

De dieren van Domein Kiewit hebben in spanning op jou zitten wachten. Kom wandelen, spelen, maar vooral genieten! Ontdek de vele dieren op het domein, van stoere Galloway-runderen tot schattige konijntjes.

 

Domein Kiewit is vrij toegankelijk.

Putvennestraat 108, 3500 Hasselt

 

 

2. Egg hunt in Bokrijk

 
Reis terug in de tijd in Bokrijk. De Living History-acteurs dompelen je helemaal onder in het leven van 1913. Daarnaast kan je ook genieten van de leuke speeltuin en de lente proeven in het arboretum. Doe een egg hunt of bekijk tal van demonstraties tijdens de Paasdagen.

 

Bokrijklaan 1, 3600 Genk

 

 

3. Multimovepad voor de durvers

 
De échte durvers, die niet vies zijn van wat modder, kunnen hun hartje ophalen in Kelchterhoef. De eerste test: een indrukwekkend hangnet. En dat is nog maar het begin: klim, spring en rol op evenwichtsbalken, duikelrekken of een erg natte wiebelbrug.

 

2,5 km. Het Multimovepad is vrij toegankelijk

Vertrek: aan Hoeve Jan, Kelchterhoefstraat 3, Houthalen-Helchteren

 

 

4. Natuur door de ogen van Martin de IJsvogel

 
De kleurrijkste inwoner van Domein Bovy neemt je mee op ontdekking in de natuur, aan de hand van leuke doe- en zoekopdrachten. Speur met een verrekijker, klauter in rietstengels: ontdek de natuur met Martin IJsvogel.

 

1,6 km. Vrij toegankelijk.

Vertrek: aan de speeltuin op Domein Bovy, Galgeneinde 22, Heusden-Zolder

 

 

5. Boomkikkersafari en Speelbos

 
In het Demerstrand ligt het speelbos, waar jong en oud zich spelenderwijs vermaken in en met de natuur. Doe een Boomkikkersafari en kom langs tal van leuke speelplekjes, zoals een speeltoestel helemaal aan de oever van de vijver.


1,5 km. De Boomkikkersafari is vrij toegankelijk.

Vertrek: aan het infobord op de parking van het Demerstrand, Stationsstraat 27, Diepenbeek

 

 

6. Lentezoektocht aan de Abdij van Herkenrode

 
Geschiedenisfans kunnen hun hartje ophalen in Herkenrode. In het belevingscentrum ontdek je op een interactieve manier hoe de Cistercienzerinnen hier leefden. Er is ook een heuse lentezoektocht met Anna! Zoek mee naar alle picknickspulletjes in de tuin van Herkenrode en krijg een leuke verassing (2 tot 5 jaar).

Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt

 

 

7. Avontuur aan het Schulensmeer

 
Het Schulensmeer is de ideale plaats voor verschillende watersporten zoals surfen, kajakken of raften. Liever niet té nat? Speel dan takkenmikado of bouw een hut op het nieuwe avonturenpad.

 

Demerstraat 60, 3560 Lummen

 

 

8. Achter de schermen van de viskwekerij

 
Breng een bezoek aan Viskwekerij Vandeput en leer alles over het hoe en waarom van de viskwekerij in De Wijers. Al 150 jaar kweekt het familiebedrijf hier vis.

 

Elke tweede zaterdag van de maand, om 14 uur

Boomsteeg 40, 3520 Zonhoven

 

 

9. Op ontdekking in de natuur

 

Toch geen inspiratie? Duik eens in onze Wijers-agenda . Daar vind je geplande natuurwandelingen, ontdekkingstochten of ateliers voor de allerkleinsten deze paasvakantie. Er zit vast iets voor jou tussen. Of ga zelf op pad: zoek je favoriete wandelroute op wandeleninlimburg.be

 

 

10. Zoek naar Robbie Roerdomp en krijg een cool cadeau

 

Een hele vakantie plezier? Dat kan met het superleuke doeboek De Wijers in vogelvlucht . Robbie Roerdomp neemt je mee op tocht langs de mooiste plekjes van De Wijers. Doe er opdrachten, ontdek spannende dierenweetjes en speel thuis verder met dit interactieve doeboek. Bovendien spaar je door Robbie te zoeken op verschillende locaties voor een supertof Wijers-geschenk.

 

Te koop bij de toeristische diensten, bezoekerscentra en in de webshop

 

 

TIP: deel jouw mooiste Wijersfoto's met #dewijers