Vandaag13°C

Beleven & ontdekken

Wandelen & fietsen

Fietsen

 

 

 

De fiets is hét ideale vervoersmiddel om De Wijers te verkennen. Via het goed uitgestippelde Limburgse fietsroutenetwerk fiets je langs, op en zelfs door het water. Stippel zelf je route uit aan de hand van de knooppunten. Of download de Toerisme Limburg Fietsapp voor je smartphone en ontdek de mooiste plekjes van De Wijers per fiets. Je vindt ‘m in de App- en Play store.

 

 

 

Fiets huren


Op verschillende locaties in De Wijers vind je de groene Fietsparadijs Limburg fietsen. Kies voor een comfortabele stadsfiets met of zonder kinderzitje, een elektrische fiets, een co-pilottandem voor een volwassene en kind, een gewone tandem of een kinderfiets. Reserveren doe je via www.fietsparadijslimburg.be

Verder staan er nog verschillende andere Limburgse fietsverhuurders voor je klaar met een divers aanbod.

Meer info op www.visitlimburg.be

 

Bijzondere fietsroutes

 

 

Fietsen door het Water

Sta oog in oog met zwanen en andere watervogels die het wateroppervlak van de vijvers verkennen. In Bokrijk fiets je letterlijk 212 meter lang door het water! Een unieke belevenis. Je vindt Fietsen door het Water tussen knooppunt 91 en 243 van het Limburgse fietsroutenetwerk.

Meer info

 

 

Themafietskaart

Geen zin om zelf te puzzelen met de knooppunten? Wij hebben voor jou de mooiste routes uitgestippeld op de themafietskaart De Wijers. 5 fietsroutes van 28 tot 48 km gidsen je door het land van 1001 vijvers. Opgelet: enkele knooppunten werden aangepast, waardoor sommige fietsroutes niet helemaal meer kloppen. Met dit extra knooppuntenkaartje heb je alle juiste nummers!

Koop de fietskaart

 

 

Geologische fietsroutes

Bekijk het gebied eens door een andere bril. Volg de 2 geologische fietsroutes die je laten kennismaken met de specifieke ondergrond van De Wijers en de relatie met het reliëf, fauna en flora. Te verkrijgen bij de toeristische dienst.

 

 

Kastelenfietsroute

Bewonder de kastelen en historische plekjes in Heusden-Zolder per fiets. De lus is ongeveer 29 km lang. De route is bewegwijzerd met zeshoekige borden en start aan het Infokantoor Toerisme, Vrunstraat 6, Heusden-Zolder.

 

 

Happen en trappen door het land van 1001 vijvers

De route ’Laveren door het land van 1001 vijvers’, brengt je door de Zonderikbeekvallei en de Vallei van de Mangelbeek. Je ontdekt ook het oude mijnverleden. Onderweg hou je halt in verschillende restaurants, waar je 5 gangen krijgt voorgeschoteld. Start en info bij Infokantoor Toerisme, Vrunstraat 6, Heusden-Zolder

 

 

Hasseltse fietslussen

Ontdek de groene rand van Hasselt al fietsend. Proef onderweg van de smaak van de Hasseltse deelgemeenten en vergeet vooral niet om af en toe halt te houden bij de adembenemende historische pracht en de bijzondere natuurtaferelen. Bovendien krijg je kortingsbonnen voor onderweg! Start aan de Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 of Maastrichterstraat 59, Hasselt.

Meer info

 

 

Populierenroute

Start op het historische Gemeenteplein van Lummen en ontdek heel wat erfgoedparels gelegen in het groen. Uiteraard kom je ook langs het Schulensmeer, de grootste binnenwaterplas van Vlaanderen.

 

 

Fietsen op Circuit Zolder

Op Circuit Zolder zwaaien niet enkel snelle bolides de plak, je mag er ook fietsen! Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagavond is de piste open voor koersfietsen, mountain- en citybikes. Op maandagavond zijn skeelers en g-wielrenners welkom. Op woensdag- en zaterdagnamiddag is de BMX Dirt Track  open voor iedereen.